Зачистка готелю в центрі Києва: активістка повідомила, що готель заміновано
Категорія
Україна
Дата публікації

Зачистка готелю в центрі Києва: активістка повідомила, що готель заміновано

Зачистка готелю в центрі Києва: активістка повідомила, що готель заміновано

Уранці 6 квітня спецназ МВС провів зачистку готелю "Либідь" на площі Перемоги в Києві, кілька поверхів якої раніше зайняли добровольці батальйону «Айдар».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook активістки Ірми Крат.
«Сьогоднішній ранок розпочався з того, що я сплю на 15-му поверсі в готелі «Либідь», а тут спецназ розбиває вікна, витягує всіх з ліжок, всіх мешканців готелю, і з автоматами, кийками, починають всіх просто вбивати», - заявила вона.
Також активістка додала, що її «сам начальник Шевченківського райвідділу затиснув під стінкою і почав з бюстгальтера витягати мій телефон, на який я відзняла, як вони гамселили наших хлопців.
«Хлопці просто не хотіли їх вбивати. Просто реально, «айдарівці» не хотіли вступати в бій, тому що весь той спецназ був би мертвий», - додала Крат.
Тим часом, в прес-службі Національної поліції заявили, що під час огляду приміщень готелю оперативниками було виявлено автоматичну зброю.
"Під час проведення слідчо-оперативних дій та огляду приміщень готелю правоохоронці вилучили предмети, схожі на автомат і дрібнокаліберну гвинтівку. Вилучене направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.
Також в прес-службі додали, що доправлених в управління поліції громадян опитують, встановлюють їхні особи і причетність до правопорушень.
У свою чергу, активістка «Айдара» заявила, що бійці батальйону готуються до пікету під МВС.
«Зараз все йдемо під МВС пікетувати цю продажну контору, яка розміняла добровольців на готель. До речі, він замінований і скоро злетить у повітря))», - написала Ірма Крат.
Також вона виклала фотографії наслідків протистояння «айдарівців» зі спецназом.
Як відомо, добровольчий батальйон "Айдар" був сформований в перші місяці протистояння на Донбасі і брав участь у багатьох сутичках з бойовиками.
При цьому бійці батальйону кілька разів потрапляли в кримінальні історії, зокрема, з вибухом у дворі будинку львівського мера Андрія Садового.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?