Задрипаного Моторолу зробили героєм, а у нас що? - Український розвідник
Категорія
Події
Дата публікації

Задрипаного Моторолу зробили героєм, а у нас що? - Український розвідник

Задрипаного Моторолу зробили героєм, а у нас що? - Український розвідник
Джерело:  online.ua

Колишній розвідник із зони АТО, інструктор-волонтер Олег Бондаренко з позивним Птах пояснив, чому необхідно популяризувати героїзм українських військовослужбовців.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


За словами Бондаренко, поведінка в полоні ДНР українців, які були задіяні в АТО на добровільних засадах, деморалізує сторону бойовиків і небезпечна для їх командирів, оскільки терористи починають розуміти різницю між воїном і розбійником.


"Останнє, що від таких полонених вони почують, буде "Слава Україні!". Не "пацани, не стріляйте, я не хочу вмирати, ні!" - Вони крикнуть "Слава Україні!", - підкреслив Птах. - Це небезпечно для їх командирів - тому що їх підлеглі бачать, яким повинен бути справжній Воїн. Не людина, яка просто взяла в руки зброю, вона може бути і бандитом. Воїн - це той, хто до останнього подиху поводиться ось так".


"Вони - небезпека. Їх більше катують. І якщо вони якимось магічним чином примудряються вижити і повернутися додому - це свідки. Дуже серйозні свідки військових злочинів того боку. Тому вони небезпечні в усіх відношеннях", - зазначив учасник АТО і додав, що бойовики знищують таких українців.


Читайте також: Розвідник шокував даними про військові, яких не беруть в полон бойовики на Донбасі


На думку Олега Бондаренка, неправильно, що в Україні не популяризуються подвиги бійців АТО, в той час як бойовики ДНР присвоїли звання "героя"  убитому вибухом 16 жовтня ватажкові банди "Спарта" Арсену Моторолі Павлову.


"Таких людей треба підтримувати, плекати, створювати власну героїку. По той бік якийсь задрипаний автомийник Моторола - "національний герой". А у нас? У нас хіба ведеться робота по популяризації подвигів наших воїнів? Ні! А якщо і ведеться, то дуже вибірково, - завив екс-розвідник. - Нам потрібні свої герої, які були б прикладом для ось цих нових пацанів, які прийшли. Щоб вони знали, на що і на кого рівнятися, що має бути прикладом. Це звичайна психологія війни. і якщо у тебе не буде такого прикладу, ти не будеш знати, заради чого це все. Хтось скаже: як - заради чого? Заради сина, заради дружини, заради мами-тата. це зрозуміло, так. Але є якісь вищі інтереси - та ж держава, в якій цим же синам-мамам-татам жити. Не буде держави - вони не зможуть жити. Заради чого тоді? Показати себе героєм? Ну, так герої всі - на небесах, а правильні герої повертаються додому живими. Повинно так бути. Хотілося б, щоб так було".


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо в полон на Донбасі потрапляють снайпери або десантники, їх знищують на місці - український розвідник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?