Загибель Гіві: бойовик з його банди виступив із гучним зізнанням
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель Гіві: бойовик з його банди виступив із гучним зізнанням

Загибель Гіві: бойовик з його банди виступив із гучним зізнанням
Джерело:  Нова газета

Російський найманець Ігор Мальцев з позивним "Француз", заявив, що він і ще троє членів банди "Сомалі" організували убивство Михайла Толстих (Гіві) в Донецьку.
Загибель бойовика Гіві: всі подробиці, фото і відео
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нову газету.
Бойовик з банди "Сомалі" Мальцев назвав "смішним" те, що ватажки ДНР звинуватили у вбивстві Гіві українські спецслужби, зазначивши, що «йому помстився б будь-хто».
«СБУ за лінію розмежування не переходять, * уть с * ки!» - сказав він, назвавши вбивство Толстих помстою подільників, кинутих ним під час бою під Авдіївкою в кінці січня.
За словами Мальцева, під час важких боїв під Авдіївкою Гіві, побоюючись за своє життя, відійшов від позицій батальйону і вистрілив собі в ногу.
«Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі на госпіталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити [наші] позиції з артилерії, незважаючи на те, що ми там були, він думав, що нас вже немає в живих!» - зізнався "Француз".
Читайте також: У Росії назвали несподівану причину вбивства бойовика Гіві
«Просто так піти він не міг, це дезертирство, позицію кинути він не міг ніяк, це наказ Захара (Олександр Захарченка, ватажок бойовиків ДНР - ред.) стояти до кінця! І тут він, напевно, зрозумів, що це все - кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія», - додав бойовик.
Мальцев також розповів, що після вбивства бойовика ДНР Арсенія Павлова (Мотороли) Гіві всерйоз побоювався за своє життя і в цілях безпеки вивіз свою сім'ю в Придністров'я, куди збирався втекти і сам, але не встиг.
"Француз" додав, що сам він зараз на околицях окупованого Донецька.
"Я в розшуку ("МДБ ДНР") і поранений трохи, ще три людини пішли в підпілля. Захару тепер є за що переживати", - заявив він.
У статусі «Француза» в соцмережі Вконтакте незабаром після вбивства Гіві з'явився запис: «Собаці собача смерть! Гіві, це тобі за пацанів загиблих під Авдіївкою! Захарченко! Ти наступний!"
Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так званої ДНР похвалилися, нібито змогли вийти на слід людей, які ліквідували Гіві.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?