Загибель Гіві: у Авакова зробили пропозицію ватажкам ЛНР-ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Загибель Гіві: у Авакова зробили пропозицію ватажкам ЛНР-ДНР

Загибель Гіві: у Авакова зробили пропозицію ватажкам ЛНР-ДНР
Джерело:  online.ua

Радник глави МВС Арсена Авакова Зорян Шкіряк запропонував ватажкам бойовиків ДНР і ЛНР Олександру Захарченку та Ігорю Плотницькому здатися українській владі, якщо вони не хочуть повторити долю убитого ватажка банди "Сомалі" Михайла Толстих (Гіві).
Загибель бойовика Гіві в Донецьку: всі подробиці, фото і відео
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
"Ми тільки що провели консультативну нараду з нашими колегами з СБУ, ми спілкувалися з Юрієм Тандітом, крім інших, і вийшли на консолідовану позицію. З огляду на ті обставини, які сьогодні склалися на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області, в першу чергу мова йде про цілеспрямовану ліквідацію ватажків російських терористичних банд ЛНР, ДНР, ми пропонуємо Захарченку та Плотницькому здатися українській владі, дійти до найближчого відділення СБУ або Нацполіції і здатися українській владі. Тому що, з огляду на ситуацію, наступними можуть бути саме вони", - розповів Шкіряк.

Читайте також: Пішов охороняти небесний супермаркет: в мережі шторм через загибель Гіві
Радник міністра внутрішніх справ додав, що у Гіві були розбіжності з Захарченком.
"У разі ліквідації Гіві, зараз рано говорити, це російські спецслужби, або це "междусобойчики" з Захарченком. Я можу сказати, що між Захарченком і Гіві були надзвичайно серйозні розбіжності. У них був дуже серйозний конфлікт, який полягав і в сфері перерозподілу так званих матеріальних благ, і перерозподілу ресурсів фінансових потоків, і того, що стосувалося невиконання наказів Гіві від Захарченка. Особисто мені ця версія здається більш ймовірною", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, у вбивстві Гіві бойовики ДНР традиційно звинуватили "українських диверсантів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?