Загибель Іл-76 на Донбасі: суд ухвалив резонансне рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель Іл-76 на Донбасі: суд ухвалив резонансне рішення

Загибель Іл-76 на Донбасі: суд ухвалив резонансне рішення

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винним генерала ЗСУ Віктора Назарова в трагедії українського ІЛ-76, який був збитий бойовиками так званої ЛНР 14 червня 2014 року над Луганськом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Читайте також: В ійна на Донбасі: СБУ виклала аудіо найважливішої розмови ватажка ЛНР
Стало відомо, що Назарова, який в момент трагедії був начальником оперативного штабу АТО, засудили до 7 років ув'язнення. Назарова визнали винним в недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків.
Також суддя постановила стягнути з Міністерства оборони по 500 тисяч гривень родинам кожного з 49 загиблих на борту Іл-76.
"Визнати Назарова В.М. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 425 КК України і призначити йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. В позбавленні військового звання відмовлено. Позови потерпілих задоволені - з Міністерства оборони стягнуто по 500 тис . гривень. кожному", - говорить вирок суду.


Суддя Наталя Самоткан. Фото: Facebook Іляна Гайдук.
Нагадаємо, що український літак ІЛ-76 був збитий 14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту перебувало 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. В результаті катастрофи всі, хто був у літаку, загинули.
Слідство встановило, що Назаров грубо порушив вимоги безпеки при організації вильоту, а пілоти збитого літака зробили все, що могли. Назаров фактично не забезпечив безпечний переліт борту, хоча напередодні йому доповідали про те, що у бойовиків є на озброєнні в тому числі і засоби ППО - переносні зенітні комплекси.
Також родичі загиблих десантників і членів екіпажу неодноразово вказували на те, що Назаров погрожував звільненням з ЗСУ експертам, які займалися трагедією.
У соцмережах з'явилася реакція родичів загиблих військових і інших користувачів на вирок суду.


Larisa Chayka: Велика подяка адвокатам потерпілих, насамперед Віталію Погосяну. Тільки їх професіоналізм і наполегливість уможливили цей вирок. Це мабуть перший випадок засудження злочинця такого рангу. І ганьба судовій системі, яка там пручалася правосуддю, і навіть не позбавили Назарова генеральського чину



Як повідомляв ONLINE.UA, 26 березня в результаті аварії військового вертольота Мі-2 під Краматорськом Донецької області загинули п'ятеро людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?