Загибель літака Качинського: у гучній справі з'явилося відео з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель літака Качинського: у гучній справі з'явилося відео з Путіним

Загибель літака Качинського: у гучній справі з'явилося відео з Путіним

Міноборони Польщі 21 жовтня оприлюднив відеозапис зустрічі колишнього прем'єра країни Дональда Туска з Володимиром Путіним, який обіймав тоді посаду голови уряду РФ, і Сергієм Шойгу, який був главою МНС, в день смоленської катастрофи і загибелі президента Польщі Леха Качинського.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ленту.ру".
18 жовтня про намір оприлюднити деталі "таємної бесіди" заявив глава військового відомства Польщі Антоні Мачеревич.
На записі Путін і Шойгу в супроводі десятків людей розповідають Туску, що сталося з літаком польського президента. За словами міністра, якби лайнер пролетів ще 800 метрів, він міг зіткнутися з будівлею фабрики.


Як відомо, катастрофа літака Ту-154 під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року. У ній загинули всі 96 осіб, які були на борту - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу, в їх числі були президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики і майже все вище військове командування Польщі. Вони прямували в Росію з приватним візитом як польська делегація на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.
При цьому експерти неодноразово висловлювали думку про те, що авіакатастрофу під Смоленськом могли влаштувати російські спецслужби.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Польщі слідча група прокуратури заявила про намір провести ексгумацію тіл всіх жертв, які перебували на борту літака Ту-154 , що розбився у 2010 році під Смоленськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?