Загибель літака Качинського в Росії: названа дата ексгумації жертв трагедії
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель літака Качинського в Росії: названа дата ексгумації жертв трагедії

Загибель літака Качинського в Росії: названа дата ексгумації жертв трагедії

Ексгумація тіл президента Польщі Леха Качинського і його дружини

, загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом, відбудеться 14 листопада.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радіостанцію RMF.


На час ексгумації доступ до Вавельського замку в Кракові, де похований колишній президент Польщі, буде перекритий. Детальне дослідження за допомогою найсучаснішого обладнання може зайняти кілька днів, після чого тіла Качинського і його дружини знову будуть поховані.


Зокрема, планується взяти у загиблих зразки тканин і зробити новий аналіз ДНК. Процедури будуть проводити фахівці департаменту судової медицини Ягелонського університету.


За інформацією RMF, на третьому тижні листопада в рамках розслідування відбудуться ще кілька ексгумацій в Варшаві та Любліні. Всі заплановані ексгумації збираються провести до кінця 2016 року.


Нагадаємо, слідча група прокуратури Польщі заявила, що ексгумація необхідна для встановлення причини падіння літака.


Як відомо, катастрофа літака Ту-154 під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року. У ній загинули всі 96 осіб, які були на борту - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу, в їх числі були президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики і майже все вище військове командування Польщі. Вони прямували в Росію з приватним візитом як польська делегація на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.


При цьому експерти неодноразово висловлювали думку про те, що авіакатастрофу під Смоленськом могли влаштувати російські спецслужби.


Як повідомляв ONLINE.UA, понад 2

00 родичів жертв Смоленської катастрофи написали відкритого листа на адресу влади Польщі, духовних осіб і людей доброї волі з проханням зупинити заплановану прокуратурою країни ексгумацію тіл їх близьких

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?