Загибель літака Качинського в Росії: Польща заявила про підміну тіла
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель літака Качинського в Росії: Польща заявила про підміну тіла

Загибель літака Качинського в Росії: Польща заявила про підміну тіла
Джерело:  online.ua

Польська генеральна прокуратура підтвердила високу ймовірність того, що в могилі однієї з жертв а віакатастрофи під Смоленськом у Росії було тіло іншої людини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радіостанцію RMF.
Йдеться про могилу колишнього голови Олімпійського комітету Польщі Петра Нуровського, з якої в ході ексгумації були витягнуті останки іншої людини. Водночас, за даними ЗМІ, ці висновки є попередніми і зробленими лише на підставі візуального огляду і аналізу медичної документації.
RMF підкреслює, що в розпорядженні експертів поки немає результатів дослідження ДНК, які можуть дати остаточну відповідь на питання про особу загиблого.
Читайте також: З агибель літака Качинського в Росії: Польща зробила скандальний хід
Відзначимо, 15 листопада 2016 року в Кракові відбулася ексгумація тіл колишнього президента Польщі Леха Качинського і його дружини Марії. Це перша з 83-х ексгумацій, призначених польською владою щодо останків жертв авіакатастрофи під Смоленськом у 2010 році.
Як повідомляв ONLINE.UA, перед ексгумацією жертв Смоленської катастрофи в Польщі нагадали, що в труни загиблих росіяни накидали недопалки, брудні рукавички і частини тіл різних людей.
Нагадаємо, лайнер Ту-154 тодішнього президента Польщі Леха Качинського в 2010 році зазнав аварії під час посадки в аеропорту "Смоленськ-Північний", на його борту перебували 96 осіб, всі вони загинули.
Міждержавний авіаційний комітет назвав причиною події помилку пілотів. При цьому польська сторона провела власне розслідування, в якому поклала частину провини за авіакатастрофу на Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?