Загибель літака Качинського в Росії: стало відомо, як в РФ обдурили Польщу
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель літака Качинського в Росії: стало відомо, як в РФ обдурили Польщу

Загибель літака Качинського в Росії: стало відомо, як в РФ обдурили Польщу
Джерело:  online.ua

У Росії обдурили польських прокурорів у 2010 році, коли заявили, ніби провели розтин тіл загиблих в  авіакатастрофі під Смоленськом, серед яких був і тодішній президент Польщі Лех Качинський, повідомила Національна прокуратура Польщі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».


У повідомленні польської прокуратури йдеться, що відразу після Смоленської катастрофи польські прокурори допустили багато помилок і недбалості, що є приводом для кримінального розслідування.


Відзначається, що розслідування стосується невиконання обов'язків прокурорами і представниками публічної адміністрації, зокрема, неприйняття ними рішень про проведення розтинів жертв Смоленської катастрофи після їх перевезення в Польщу.


За інформацією прокуратури, шість років тому прокурори "з незрозумілих причин повірили на слово результатами розтинів, проведених в Москві, яких насправді не було".


У прокуратурі Польщі також відзначили, що розтини не було здійснено і після перевезення тіл в Польщу, хоча це завжди відбувається після перевезення в Польщу загиблих громадян країни за кордоном, наприклад, солдат, загиблих у військових місіях.


Прокуратура повідомила, що ексгумація всіх жертв Смоленської катастрофи відбудеться найближчим часом з належною повагою до родичів загиблих.


У польському відомстві підкреслюють, що детальне дослідження тіл жертв трагедії дасть можливість встановити причину їх смерті, а також реконструювати хід катастрофи.


Як повідомляв ONLINE.UA,  ексгумація тіл президента Польщі Леха Качинського і його дружини, загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом, відбудеться 14 листопада.


Відзначимо, інформація про плани ексгумації викликала неоднозначну реакцію в Польщі, особливо серед родичів загиблих. Частина сімей жертв трагедії виступила з різкою критикою дій влади і закликала відмовитися від планів ексгумації.


Як відомо, катастрофа літака ТУ-154 під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року. У ній загинули всі, хто знаходився на борту лайнера, 96 осіб - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. У їх числі були президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики і майже все вище військове командування Польщі. Вони прямували в Росію з приватним візитом польської делегації на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.


При цьому експерти неодноразово висловлювали думку про те, що авіакатастрофу під Смоленськом могли влаштувати російські спецслужби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?