Загибель російського полковника в Сирії: з'явилися цікаві фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель російського полковника в Сирії: з'явилися цікаві фото

Загибель російського полковника в Сирії: з'явилися цікаві фото

У мережі з'явилися фото, на яких чоловік, дуже схожий на загиблого в Сирії російського військового радника, полковника Руслана Галицького, нагороджує бійця проасадівського угруповання «Ліва аль-Кудс».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Conflict Intelligence Team.
Фотографії були зроблені 25 жовтня 2016 року.
За інформацією сирійського опозиційного сайту zamanalwsl.net, «Ліва аль-Кудс» діє в Сирії вже близько 5 років, налічує кілька сотень людей і тісно пов'язана з сирійською військовою розвідкою і правлячою партією «Баас». Це формування є однією з основних союзних президенту Сирії Башару Асаду сил в районі Алеппо і зараз бере активну участь в боях проти сирійських повстанців у східній частині міста.
У статті проекту The Long War Journal, присвяченій співпраці «Ліва аль-Кудс» з російськими силами в Сирії, йдеться, що керівництво угруповання відкрито заявляє в соцмережах про намір «очистити» Єрусалим і всю Палестину після закінчення війни в Сирії.

Читайте також: Загибель російського полковника в Сирії: сплив донбаський слід
В кінці вересня 2016 року бійці «Ліва аль-Кудс» зайняли табір палестинських біженців Хандарат і лікарню Кінді, зміцнивши тим самим блокаду східних районів Алеппо, контрольованих противниками Асада.
Фотографії, на яких зображений російський військовий, доводять, що, незважаючи на заяви про підтримку легітимної влади Сирії і взаємодію з сирійською армією, насправді військові РФ аж до вищого командного складу встановлюють особисті контакти з локальними проасадівськими угрупованнями, взаємодія з якими, цілком можливо, відбувається «через голову» сирійського командування.
Це може бути пов'язано з втратою боєздатності офіційної сирійської армії, що підтверджують російські та зарубіжні експерти. При цьому допомога таким угрупованням може негативно вплинути на міжнародне становище Росії, зокрема, на відносини з Ізраїлем.
Як повідомляв ONLINE.UA, російський полковник, колишній командувач 5-ої гвардійської окремої танкової бригади з Бурятії Руслан Галицький, який загинув у бойових діях в Сирії, допомагав одному зі з'єднань сирійської армії в підготовці військовослужбовців.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?