Загибель Ту-154 під Смоленськом: Польща висунула резонансне обвинувачення Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель Ту-154 під Смоленськом: Польща висунула резонансне обвинувачення Росії

Загибель Ту-154 під Смоленськом: Польща висунула резонансне обвинувачення Росії
Джерело:  РІА Новини

Прокуратура Польщі висунула звинувачення на адресу російських диспетчерів в умисному провокуванні катастрофи Ту-154, який розбився в 2010 році під російським Смоленськом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
Заступник генпрокурора Польщі Марека Пощенека заявив, що російські авіадиспетчери навмисне провокували екіпаж на крах літака.
"Уже зібрані і здобуті в ході слідства докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також третьої особи, яка перебувала у вежі управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, результатом якої стала загибель великої кількості людей", - повідомив Пощенек.

Читайте також: Загибель російського Ту-154: озвучена загадкова деталь
Пощенек також повідомив, що Польща звернеться до РФ із запитом про правову допомогу для допиту авіадиспетчерів.
Нагадаємо, лайнер Ту-154 тодішнього президента Польщі Леха Качинського 10 квiтня 2010 року зазнав аварії під час посадки в аеропорту "Смоленськ-Північний", на його борту перебували 96 осіб, всі вони загинули.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Польщі готові оскаржити в Міжнародному суді ООН бездіяльність Росії в передачі уламків літака ТУ-154, який розбився навесні 2010 року під російським Смоленськом з польським президентом Лехом Качинським на борту. Прокуратура Польщі висунула звинувачення на адресу російських диспетчерів в умисному провокуванні катастрофи Ту-154.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?