Загибель жінки-фельдшера на Донбасі: бійці АТО дали обіцянку росіянам
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель жінки-фельдшера на Донбасі: бійці АТО дали обіцянку росіянам

Загибель жінки-фельдшера на Донбасі: бійці АТО дали обіцянку росіянам

Українські військові пообіцяли помститися проросійським бойовиків за  загибель жінки-фельдшера, медичний автомобіль якої потрапив під обстріл в районі Світлодарськ дуги на Донбасі.
Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера Яна Осоки.
Нагадаємо, 2 лютого в районі Світлодарської дуги на Донбасі під обстріл потрапив медичний автомобіль, в результаті чого загинула жінка-фельдшер, а також було поранено ще чотири людини. Зокрема, водієві довелося ампутувати ногу.
Стало відомо, що жінку звали Наталя Хоружа, їй було 44 роки. У серпні 2016 року була добровільно мобілізована. Була молодшим сержантом, санітар-інструктором 1-ї роти 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади.
"Добровільно попросилася саме санінструктором роти, щоб постійно знаходитись там, де найбільше потрібна її допомога. Щоб якомога більше оглядати бійців, бо не всі хочуть їхати в госпіталі, по не дуже серйозним травмам чи пораненням. Тому вона їх оглядала, на місці ставила крапельниці. Була одночасно і за "матір", і за психолога. З кожним пила чай та вела бесіди. Її словам усі хлопці довіряли на 100%. І якщо вона описувала ситуацію "Караул!", то всі знали, що це не балачки і не перебільшення, а справи серйозні", - розповів про загиблу волонтер.

Читайте також: Нічні обстріли Авдіївки: з'явилися фото наслідків
Він також додав, що українські бійці пообіцяли помститися бойовикам за загибель жінки.
"По дорозі їхала автівка з червоним хрестом і побачив її рускій іван. І випустив рускій іван по автівці протитанкову ракету, і влучив у ціль. І нічого не ворухнулося в івані, можливо лише радість охопила той мертвий колодязь, де у інших людей знаходиться душа. Хлопці знайдуть тебе, іван. Ножем на твоєму серці виріжуть ім'я однієї жінки - медика, яка не тримала в руках автомат, а лише тримала руки поранених солдат, щоб хоч трохи полегшити їх біль", - написав волонтер.
Як повідомляв ONLINE.UA,  бойовики не припиняли обстріли житлових районів Донбасу та позицій українських військових, за 3 лютого зафіксовано 115 обстрілів, загинули троє військових, ще семеро отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?