Загороднюк відповів, чи купує Україна запчастини для армії у РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Загороднюк відповів, чи купує Україна запчастини для армії у РФ

Загороднюк відповів, чи купує Україна запчастини для армії у РФ
Джерело:  BBC

Голова Міноборони України Андрій Загороднюк розповів про тенденцію до імпортозаміщення у сучасній армії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За словами міністра, уряд проти закупівлі відповідних запчастин російського виробництва. Це й підштовхує до імпортозаміщення у певних галузях.

Він пояснив, наразі не існує планів щодо придбання російської військової продукції та цей крок не треба пояснювати окремо.

"Імпортозаміщення в багатьох випадках набагато технічно легший процес, ніж може здаватися. Тому у нас була перша з "Укроборонпромом" зустріч, де начальник Генштабу висловив свою думку, я її підтримав, щоб навіть не планували ніяких таких рішень. Нехай терміново, прямо зараз, працюють над імпортозаміщенням", - підкреслив Загороднюк.

Нагадаємо, концерн "Укроборонпром" має зруйновану репутацію через корупційний скандал з попереднім керівництвом. Йдеться про придбання контрабандою російської військової продукції. Це здійснювали згідно із завищеними цінами.

Як повідомляв ONLINE.UA, Загороднюк вважає можливим перевести сучасну українську армію на контрактну основу. Він назвав це вірогідним навіть в умовах війни, бо в зоні ООС Україну обороняють цілком професіонали-контрактники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?