Загострення на Донбасі: бойовики намагалися прорвати позиції ЗСУ поблизу Мар'їнки
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі: бойовики намагалися прорвати позиції ЗСУ поблизу Мар'їнки

Загострення на Донбасі: бойовики намагалися прорвати позиції ЗСУ поблизу Мар'їнки

Диверсійні групи бойовиків спробували прорвати позиції Збройних Сил України поблизу  Мар'їнки Донецької області, однак зазнали втрат.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
"Близько сьомої години вечора, 30 липня, поблизу Мар'їнки бойовики зробили спробу прорвати українські позиції двома диверсійними групами на різних напрямках. Українські військові дали гідну відсіч. Завдяки злагодженим діям особового складу противник відступив на свої початкові вогневі позиції. Втрати бойовиків склали до 8 осіб. втрат серед українських військових немає", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що найбільш складною ситуація залишається на Донецькому напрямку. Артилерія великих калібрів і міномети застосовувалася по позиціях ЗСУ в Авдіївці та Пісках. Вогонь з забороненої 120-міліметрової зброї вівся бойовиками в Троїцькому.
"З мінометів, кулеметів і гранатометів різних систем, стрілецької зброї вівся вогонь по населеним пунктам в районі Горлівки й Авдіївки. Поблизу Нижнього Лозового ворог застосував броньовані машини піхоти. У Світлодарську та Майорську працював ворожий снайпер", - повідомляє прес-центр штабу АТО.
На Маріупольському напрямку стріляли по Водяному, Мар'їнці та Красногорівці. Бойовики їх обстрілювали з мінометів різних калібрів. У Красногорівці окупанти застосували БМП. У Широкино, Гранітному і Талаківці вели вогонь по українським опорним пунктам з мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї.
"З настанням темного часу доби ворог порушив режим тиші на Луганщині. В районі Новоалександровки і Кримського окупанти застосували БМП, 122-мм артилерію, міномети 120 і 82-мм калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, працював снайпер. По Кошарній і Новозванівці ворогом вівся мінометний і кулеметний вогонь", - йдеться в повідомленні штабу АТО.
Нагадаємо, раніше  посол США в Україні Джеффрі Пайетт заявляв, що причиною загострення ситуації на Донбасі є поставка на українську територію нового російського озброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?