Загострення на Донбасі: мережу вразив цинічний спосіб заробітку бойовиків
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення на Донбасі: мережу вразив цинічний спосіб заробітку бойовиків

Загострення на Донбасі: мережу вразив цинічний спосіб заробітку бойовиків
Джерело:  online.ua

Під час загострення конфлікту в районі Авдіївки бойовики ДНР почали заробляти, збираючи гроші місцевих жителів за переміщення груп артилеристів.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.


Про це розповів чоловік, що періодично буває в Донецьку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Михайла Ганницького.


"Приїжджає в багатоквартирний двір розрахунок, разом з артустановкою і боєкомплектом, починають розкладатися, щоб стріляти по Авдіївці. Жителі двору (або окремий заможний представник будинку, у них там свого роду чергування) виходить до захистничків "руського миру" з грошиками, передає командиру розрахунку кеш, і просить переміститися на пару дворів абикуди (мешканці бояться удару по позиції орків), - написав Ганницький. - Терористи-артилеристи згортаються, і їдуть на пару адрес в сторону. Якщо люди за новим місцем проживають бідніші, то і обсяг данини за зміну вогневої точки платять менше".


Читайте також: Бойовики виявилися не готові: з'явився докладний аналіз боїв під Авдіївкою


"Нарешті, зробивши кілька таких маневрів і заробивши, таким чином, на блекджек з по**ями, з чергового напівзанедбаного двору воїни-скрепоносці відкривають вогонь по Авдіївці", - додав він.


"Це було б, можливо, комічною ілюстрацією високого морального духу, взаємовиручки і братства в молодій республіці, якби не було так сумно, і результатом дій цих виродків не ставала б загибель людей, в тому числі - мирних жителів Авдіївки", - підкреслив журналіст .


"Одне цікаве спостереження ще зазначив мій співрозмовник: ясна річ, що у всіх орковскіх арт-команд свої індивідуальний маршрут з заздалегідь затвердженою примірною позицією. При цьому, розкид таких позицій досить широкий, і, за логікою, "гради" та інша гидота, керована мерзотою, повинна б роз'їжджатися по різних напрямках і вулицях. Однак, орки і тут проявили винахідливість, і спочатку всією колоною їдуть типу розгортати батарею під Донецький онкоцентр. У підсумку, звідти виходить хтось з адміністрації, і віддає пакет бабла, щоб "ополченці" перебазувалися", - резюмував Ганницький.



Відзначимо, що в мережі жахнулися методам заробітку бойовиків. Так, Юлія Мензелівська написала: "На що тільки дурні не йдуть. І не думають, що ответка прилетить. Рано чи пізно..."


Marina Daniluk-Yarmolaeva: "Краще б глоду винесли або кави з миш'яком. Дебіли, гроші вони несуть".


Vitaliy Maximov: "Бізнес, нічого особистого!"


Stalina Kolpakova: "Господи, коли це закінчиться? Коли вони нажеруться і люди зможуть жити спокійно?".





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  бойовики ДНР не пропустили автомобілі з 26 тоннами гумдопомоги для постраждалих в зоні АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?