Загострення на Донбасі: МЗС звернулося до світових партнерів
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі: МЗС звернулося до світових партнерів

МЗС України
Загострення на Донбасі: МЗС звернулося до світових партнерів

Міністерство закордонних справ України звернулося до міжнародних партнерів у зв'язку з  різким загостренням ситуації безпеки в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
"Звертаємося до міжнародних партнерів з проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль з тим, щоб зупинити небезпечну ескалацію напруженості на Донбасі", - йдеться в заяві.
Відзначається, що українська сторона неухильно дотримується своїх зобов'язань, і надалі буде робити все можливе для того, щоб на Донбасі перестали гинути люди, а на тимчасово окупованих територіях були відновлені ​​мирне життя, конституційний лад і повага до прав людини.
"Вимагаємо від Російської Федерації як сторони Мінських домовленостей невідкладно забезпечити виконання своїх зобов'язань, вивести з території Донбасу військових, найманців і озброєння, припинити незаконні поставки зброї і військової техніки бойовикам, розблокувати роботу СММ ОБСЄ", - заявили у відомстві.
У МЗС відмітили, що тільки за 22-24 липня бойовики за підтримки Росії 189 разів обстрілювали позиції Збройних сил України.
"При цьому продовжує демонстративно і зухвало використовуватися озброєння, яке повинно бути відведене від лінії розмежування згідно Мінським домовленостям. Цілеспрямована ескалація ситуації безпеки відбувається на тлі масованої поставки Російською Федерацією військової техніки, озброєння і боєприпасів, відправки на Донбас нових найманців і кадрових військовослужбовців російської армії" , - йдеться в заяві міністерства.
У МЗС також звернули увагу на лінію, що простежується, на залякування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.
"Цілком очевидно, що теза про нібито "внутрішньоукраїнський" характер конфлікту в Донбасі, який офіційна Москва активно намагається нав'язати світовій спільноті, є лише спробою Російської Федерації будь-яким способом відвернути увагу від своєї справжньої ролі як організатора, безпосереднього учасника і сторони цього конфлікту", - відзначається в заяві.
Раніше повідомлялося, що  всупереч заявам президента РФ Володимира Путіна, який заперечує наявність кадрових російських військових на Донбасі, у бойовиків регулярно вилучають зброю, боєприпаси та спорядження російського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?