Загострення на Донбасі: США зробили заяву по Авдіївці
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення на Донбасі: США зробили заяву по Авдіївці

Загострення на Донбасі: США зробили заяву по Авдіївці
Джерело:  online.ua

У Державному департаменті США відреагували на ескалацію в Донецькій області і закликали сторони конфлікту до виконання Мінських угод.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA .


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепу США.


У заяві представника Держдепу США Марка Тонера відзначається, що в Вашингтоні глибоко стурбовані "сплеском насильства навколо Авдіївки і Ясинуватої" і ескалацією конфлікту на Донбасі.


У Держдепі закликають до негайного припинення вогню і повного, безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ, щоб "запобігти більший гуманітарній кризі".


Крім того, в американському зовнішньополітичному відомстві заявили, що у Вашингтоні повністю підтримують виконання Мінських домовленостей усіма сторонами.


"З 28 січня спеціальна спостережна місія ОБСЄ повідомляє про різке збільшення бойових дій, в тому числі з використанням важкої артилерії і інших видів зброї, заборонених Мінськіими угодами. Десятки українських військових і десять цивільних осіб стали жертвами боїв. 17 тис. цивільних осіб, в тому числі 2500 дітей, залишилися без води, тепла або електроенергії ", - сказано в заяві.


"Для того, щоб запобігти більший гуманітарній кризі, ми закликаємо до негайного сталого і повного припинення вогню, а також безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ. Ми також підтверджуємо підтримку США повної імплементації Мінських угод", - резюмували в Держдепі США.


Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі жорстко висміяли угруповання ДНР і ЛНР за їх реакцію на ускладнення ситуації в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?