Загроза наступу на Донбасі - командування ООС відреагувало
Категорія
Україна
Дата публікації

Загроза наступу на Донбасі - командування ООС відреагувало

Загроза наступу на Донбасі - командування ООС відреагувало
Джерело:  online.ua

Останнього часу у зоні війни на Донбасі ворог посилює обстріли й поводиться агресивніше. Командування Операції Об'єднаних сил тим часом стверджує, що реальної підготовки до наступу не ведеться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву командувача ОС ЗСУ Сергія Наєва.

За його словами, українська сторона стежить за діями російського агресора, щоб реагувати у разі загострення. Утім, саме про наступ ще не йдеться попри жорсткі обстріли та підготовку в РФ масштабних навчань.

"Що стосується тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, ситуація на даний час не носить загрози створення ударних угруповань", - підкреслив Наєв виступі в телеефірі напередодні.

Він зауважив, ситуація у зоні конфлікту знаходиться під контролем українського командування.

Варто нагадати, російське командування планує цього року організувати масштабні навчання із залученням тисяч військовослужбовців. Вважається, що масштаби заходів "Кавказ-2020" дозволяють говорити щонайменше про 120 тисяч представників ЗС РФ.

На тлі загострення відносин із попередженням про ймовірний наступ чи акт агресії нещодавно попередили у командуванні Військово-Морськими силами ЗСУ. Там вважають, ескалація може статися з моря чи з напрямку окупованого Криму на північ, у південні регіони України.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський агресор завдав нового удару на Донбасі. У понеділок, 6 липня, бойовики так званої "ДНР" обстріляли позиції українських бійців із застосуванням заборонених мінськими домовленостями зброї. За даними українського командування, один український боєць отримав травму, його госпіталізували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?