Захід надасть Україні сучасні системи ППО NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід надасть Україні сучасні системи ППО NASAMS

Захід надасть Україні сучасні системи ППО NASAMS
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, Україна отримає від західних партнерів 2 батареї системи ППО NASAMS.

Джерело: "Радіо НВ"

Що відомо про передачу Україні систем ППО NASAMS

Нам не дві штуки пообіцяли, а дві батареї. Ми розуміємо, що таке високотехнологічне озброєння мають небагато країн світу і стоять за ним у черзі, - зазначив Ігнат.

За його словами, наразі неможливо сказати, скільки саме систем отримає Україна.

Йдеться про дві батареї, які мають не тільки пускові установки, а й певні машини для зарядки, виявлення цілей і обслуговування комплексів, - підкреслив Ігнат.

Між тим українські захисники сбили ще один безпілотник кремлівської окупаційної армії "Орлан-10" у Дніпропетровській області.

Ще мінус один Орлан-10. Наші військові збили над Дніпропетровщиною черговий ворожий безпілотник, - зазначив керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

При цьому радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявил, що представники Кремля вже двічі за останні кілька тижнів відвідували аеродром у центрі Ірану з метою огляду іранських беспілотників.

Салліван зазначив, що Іран 8 червня та 15 липня показував російським чиновникам ударні дрони на аеродромі Кашан.

Зокрема, мова йде про безпілотники "Шахед-191" та "Шахед-129". Повідомляється, що саме вони були розміщені на аеродромі, де в цей час був літак російської делегації.

Тобто, як стверджує Салліван, російська сторона зацікавлена у придбанні іранських атакуючих БПЛА.

Між тим, за інформацією представників Оперативного командування "Південь", ЗСУ парами вертольотів і штурмовими літаками завдали чотири удари по скупченню живої сили, озброєння і техніки окупантів в районі Правдиного, Лозового і Благодатного.

В результаті ударів окупанти втратили 18 солдатів, самохідну гаубицю "Гвоздика", шість одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також польовий склад боєприпасів.

У Пентагоні при цьому визнали, що американські РСЗВ M142 HIMARS, передані Україні, дуже сильно вплинули на хід війни.

Високопоставлений військовий чиновник в ході брифінгу в Пентагоні заявив, що HIMARS надають непрямий, але значний вплив на операції на передовій.

Я думаю, що HIMARS мають істотний вплив на війну в Україні. ЗСУ з їх допомогою завдають ударів по складах з боєприпасами, командним пунктам і центрам управління російською армією. І всі ці речі мають прямий вплив на здатність проводити операції на передовій, - зазначає представник Пентагону.

Зокрема, ЗСУ за допомогою HIMARS  ймовірно, ліквідували або поранити чотирьох заступників командира 106-ї повітряно-десантної дивізії армії РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?