Захід України попередили про загрозу весняних підтоплень
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід України попередили про загрозу весняних підтоплень

Захід України попередили про загрозу весняних підтоплень
Джерело:  online.ua

Щороку весна приносить із собою в Україну безліч катаклізмів, які торкаються різних регіонів. Вже на початку березня експерти Державної служби надзвичайних ситуацій звернули увагу на підвищення рівня води у водоймах на заході країни. Передбачається, що це становитиме загрозу щодо формування нових підтоплень у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ДСНС.

За оприлюдненими даними, підвищення рівня води зареєстрували у різних районах України.

“8 березня на р.Свiж бiля смт.Букачiвцi (притока Дністра в Iвано-Франкiвській обл.) очікується продовження підйому рiвня води на 0,1-0,6 м над поточними, з подальшим затопленням заплави та можливим досягненням вiдмiтки початкового затоплення окремих господарських об’єктів (жовтий рiвень небезпеки)”, - пояснили у службі.

Також там звернули увагу на очікування підйому води у річках басейну Прип’яті вже у понеділок-вівторок, 8-9 березня. Через збільшення висоти на 0,2-0,7 метра станеться підтоплення заплавних територій, а також це може торкнутися присадибних ділянок та сільськогосподарських угідь в прирічкових населених пунктах на Волині - у Ратнiвському, Старовижiвському, Любешiвському, Маневицькому районах.

“8 березня на р.Захiдний Буг бiля с.Литовиж очікується продовження підйомів рівнів води (над поточними рівнями) на 0,2-0,7 м з подальшим затопленням заплав, сільгоспугiдь (Волинська обл.); на Західному Бузі та його окремих притоках на 0,1-0,4 м; на р.Солокiя бiля м.Червоноград можливе досягнення вiдмiтки початкового затоплення госпоб'єктiв та окремих будiвель (Львівська обл.) (рiвень небезпеки жовтий)”, - додали в ДСНС.

Нагадаємо, торік навесні повені завдали надзвичайної шкоди населеним пунктам і містам західних регіонів України. Шкода від стихійного лиха була настільки масштабною, що боротьба з наслідками вимагала особливої уваги центрального уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, одразу п’ять українських регіонів на Заході постраждали від повеней, який не було понад десятиріччя. На Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили у 176 мільйонів гривень. За офіційними даними, дощі у період 23-25 червня найбільше завдали руйнувань Міжгірському, Рахівському, Тячівському й Хустському районам Закарпаття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?