Західні аналітики спрогнозували напрямок майбутнього великого наступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні аналітики спрогнозували напрямок майбутнього великого наступу ЗСУ

Західні аналітики спрогнозували напрямок майбутнього великого наступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

У матеріалі американського видання  The New York Times зазначається, що майбутній масштабний контрнаступ українських військових ймовірно проходитиме на півдні України із кінцевою метою звільнення Мелітополя. 

Джерело:   The   New York T imes

Що відомо про ймовірні напрямки майбутнього контрнаступу ЗСУ 

Автори матеріалу зазначають, що більшість окупованих армією РФ територій України перебуває у межах досяжності РСЗВ HIMARS. Через окупанти змушені були перемістити склади та командні центри та інші критичні запаси далі від лінії фронту.

У такому разу, на думку аналітиків видання, найбільш ймовірною метою ЗСУ буде звільнення Мелітополя.

Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки, що робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Видання зазначає, що у разі успішного прориву Україною через російські сили "контроль Росії над Херсонською областю буде значно ослаблений".

Без ліній постачання зі сходу російське підкріплення зможе прибувати тільки з Криму набагато довшим маршрутом, який також знаходиться в межах досяжності ракет HIMARS, - підкреслюють автори матеріалу.

Водночас NYT звертає увагу, що можливості наступу України на сході обмежені, адже РФ тут закріплює свої позиції та налагоджує лінії постачання ще з 2014 року.

Для наступу десь Україні необхідно стримати просування Росії, при цьому зберігаючи власний особовий склад та техніку, підсумовує видання.

Між тим, за інформацією розвідки збройних сил Канади, окупаційна армія РФ в Україні зіткнулась із гострою проблемою дефіциту боєприпасів через погано налагоджену логістику та влучні удари ЗСУ по ворожих складах.

Російська дезінформація часто проектує російські операційні складнощі на українську сторону. У російських сил в Україні, ймовірно, виникають власні проблеми з постачанням боєприпасів, - зазначають в міноборони Канади.

У збройних силах Канади також зазначають, що Росія зіткнулася з серйозними проблемами з боєприпасами під час війни, тому змушена була звернутися до кількох іноземних партнерів для купівлі деяких типів боєприпасів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?