Західні Балкани підтримують статус кандидата України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Західні Балкани підтримують статус кандидата України в ЄС

Західні Балкани підтримують статус кандидата України в ЄС
Джерело:  online.ua

Чорногорія, Північна Македонія та Албанія підтримають надання Україні статусу кандидата в ЄС. 

Джерело: брифінг Зеленського та глав урядів Албанії та Чорногорії

Лідери Албанії та Чорногорії відвідали Україну

Зеленський розповів, що перед зустріччю в Офісі Президента України прем’єри Албанії та Чорногорії відвідали звільнені від російських загарбників населені пункти Київської області, щоб на власні очі побачити наслідки ворожих дій.

Президент уточнив, що прем’єри Чорногорії та Албанії прибули до Києва особисто, а прем’єр-міністр Північної Македонії долучився до перемовин за допомогою відеозвернення.

Наша зустріч засвідчує підтримку шановними прем’єр-міністрами, а значить, народами цих держав, підтримку України, нашої територіальної цілісності, нашого суверенітету, нашого курсу на повноправне членство в Європейському Союзі, а також, що не менш важливо, необхідність притягнути всіх російських воєнних злочинців до відповідальності за все, що вони вчинили проти України та на нашій землі проти Європи.

Я вдячний пану Рамі, пану Абазовичу і пану Ковачевському за ухвалення за підсумками наших перемовин спільної заяви про підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Зеленський подякував партнерам за підтримку України під час війни.

Наші держави – Україна, Республіка Албанія, Чорногорія, Республіка Північна Македонія – мають стати повноправними членами Європейського Союзу. Ми погоджуємося з тим, що наші держави не є конкурентами на цьому європейському шляху, а тільки доповнюють, посилюють можливості одне одного.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?