Західні друзі України запропонували новий спосіб тиснути на Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Західні друзі України запропонували новий спосіб тиснути на Путіна

Західні друзі України запропонували новий спосіб тиснути на Путіна

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для здійснення тиску на Росію може бути використаний "Будапештський формат".


Про це міністр заявив на спільній прес-конференції з главами МЗС Великобританії і Польщі Борисом Джонсоном і Вітольдом Ващиковський 1 березня в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Читайте також: Росія починає небезпечну війну з Заходом, багатства Путіна під загрозою - The Guardian


"Ми говорили про політичну солідарність, яку ми зараз маємо. Ми обговорювали санкції як важливий інструмент, але ми обговорювали використання інших важливих можливостей, наприклад, наш «Будапештський формат» в здійсненні тиску на Росію, щоб вона виконала те, що повинна зробити" , - розповів Клімкін.


Відзначимо, що в 1994 році Україна відмовилася від третього за величиною арсеналу зброї в світі, після чого спільно з Росією, США і Великобританією підписала "Будапештський меморандум", що надає Україні гарантії безпеки.


Згідно з текстом документа, Росія, США і Великобританія зобов'язалися поважати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  посол США в Україні Марі Йованович акцентувала увагу на тому, що Росія не виконує "Будапештський меморандум".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?