Захист меншин в Україні: Угорщина несподівано відреагувала на скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Захист меншин в Україні: Угорщина несподівано відреагувала на скандал

Захист меншин в Україні: Угорщина несподівано відреагувала на скандал
Джерело:  online.ua

Парламент Угорщини не завертався до РФ щодо так званого захисту меншин в Україні та не приймав пов'язаних з цим рішень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського Міністерства закордонних справ.

За словами речниці відомства Катерини Зеленко, до офіційного Будапешта звернулося посольство України. Запит торкався заяви спікера Держдуми РФ В'ячеслава Володіна щодо захисту меншин разом з Угорщиною.

"Воно (посольство) отримало відповідь, що, з огляду на те, що Державні Збори Угорщини не ухвалювали таких заяв, вони ані усно, ані письмово не могли передавати таку інформацію в ході угорсько-російських переговорів на рівні парламентів", - пояснила прессекретарка.

Зеленко зазначила, Київ та Будапешт здатні самостійно вирішити проблеми як партнери.

"Віримо, що Угорщина, яка як член ЄС і НАТО нас підтримує в протидії російській агресії, не укладатиме альянсів з агресором проти України і також відреагує на появу цієї інформації", - додала речниця.

Володін раніше стверджував, що нібито угорський уряд звернувся до Кремля із закликом допомогти національним меншинам в Україні у захисті їхніх прав.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МЗС проінформували, що українська влада не потерпить політичного тиску чи шантажу у питаннях, пов'язаних з НАТО. Йдеться про дії Угорщини, спрямовані на блокування міжнародних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?