Захист Нємцова оскаржив відмову Слідкома РФ перекваліфікувати справу
Категорія
Світ
Дата публікації

Захист Нємцова оскаржив відмову Слідкома РФ перекваліфікувати справу

Захист Нємцова оскаржив відмову Слідкома РФ перекваліфікувати справу

Адвокати убитого опозиційного російського політика Бориса Нємцова оскаржили відмову слідства перекваліфікувати справу зі статті "вбивство" на статтю "посягання на життя державного чи громадського діяча". Про це повідомив захисник Вадим Прохоров, передає Українська правда.
"Сьогодні я подав апеляційну скаргу в Мосміськсуд, в якій прошу визнати рішення нижчої інстанції необгрунтованим, скасувати його та зобов'язати Слідчий комітет РФ перекваліфікувати справу", - сказав адвокат.
Обидві статті передбачають максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі, проте за вбивство мінімальний поріг покарання передбачений у вигляді шести років ув'язнення, а за посягання на життя державного чи громадського діяча - від 12 років.
Басманний суд Москви 24 грудня 2015 року відмовився зобов'язати слідство перекваліфікувати справу.
Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого 2015 року біля Кремля. У справі затримано п'ять осіб: ймовірний виконавець вбивства Заур Дадаєв, Хамзат Бахаєв, який, за версією слідства, постачав спільників інформацією і повинен був укрити їх після злочину, Темірлан Ескерханов, якого звинувачують у відстеженні маршрутів політика, і брати Анзор і Шадід Губашеви, чию роль у злочині слідство не розкриває. Також заочно заарештований і оголошений в міжнародний розшук ймовірний організатор вбивства - офіцер чеченського батальйону Север Руслан Мухудінов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?