Захист від фінансової кризи: лідери ЄС прийшли до важливої угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Захист від фінансової кризи: лідери ЄС прийшли до важливої угоди

Захист від фінансової кризи: лідери ЄС прийшли до важливої угоди

У Брюсселі завершився саміт лідерів ЄС, на якому було прийнято рішення реформувати Єврозону. Зокрема, глави країн Євросоюзу узгодили кілька реформ, спрямованих на захист від фінансової кризи.

Про важливі домовленості щодо Єврозони повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на DW.

За словами Туска, лідери ЄС домовилися створити спільний механізм для страхування на крайній випадок під час процедури фінансового оздоровлення банків, а також вирішили надати Європейському стабілізаційному механізму (ESM) більші повноваження, щоб запобігати фінансовим кризам і керувати ними. В рамках розширення повноважень передбачено, що ESM зможе надавати кредити країнам не в момент дефолту, а раніше при виникненні фінансових проблем.

Результати саміту ЄС також прокоментувала канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Вона заявила, що лідери ЄС обговорили можливість створення бюджету Єврозони, щоб посилити конкурентноздатність членів ЄС.

Слід зазначити, що лідери ЄС вирішили реформувати Єврозону через глобальну фінансову кризу 2008 року, до якого тоді були всі непідготовлені. Тому лідери країн і урядів ЄС доручили міністрам фінансів розробити конкретні пропозиції змін до угоди про ESM, які потім будуть ратифіковані в парламентах усіх країн-членів ЄС.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Дональд Туск повідомив про масштабну катастрофу, яка загрожує Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?