"Захоплення" кримськотатарського батальйону: спливають все нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

"Захоплення" кримськотатарського батальйону: спливають все нові деталі

"Захоплення" кримськотатарського батальйону: спливають все нові деталі

Стало відомо ім'я військового, який нібито віддав наказ про напад на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана в селищі Чонгар Херсонської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Османа Пашаєва.
"Військовий, який вранці просив вибачення за нічну атаку на БТР на неозброєних людей, за стрілянину, за побиття, за положення обличчям на землю директора Новоолексіївського середньої школи, який є керівником місцевого Меджлісу, представився перед відеокамерою командиром 34 батальйону 57-ї бригади майором Сергієм Шпанком", - написав він.

Читайте також: Інцидент з кримськотатарським батальйоном: спливли нові деталі
За словами Пашаєва, командир бригади зараз на місці події і незабаром прокоментує інцидент.
"Командир 57-ї бригади полковник Дмитро Красильников зараз знаходиться на Чонгарі, де вночі стався напад на представників громадської організації "Аскер", що розташовані на адмінкордоні з Кримом. Його коментар буде після того, як комбриг визначиться особисто з деталями події. Правда, його підлеглий комбат Шпанко вже вибачився за нічну вилазку на БТР і стрілянину", - додав журналіст.
У свою чергу, в Національній поліції заявили про проведення перевірки у зв'язку з ситуацією, яка склалася між військовими ЗСУ і громадською організацією "Аскер".
"У поліцію звернулася 45-річна мешканка Новотроїцького району, яка повідомила, що поруч з Чонгаром невідомі перекрили дорогу і не пропускають її авто. На місце направлено слідчо-оперативну групу, яка встановила, що біля села Чонгар між ЗСУ та представниками одного з громадських формувань виникла конфліктна ситуація. На місце викликані представники військової служби правопорядку ЗСУ. Поліція проводить перевірку. Поки ніяких внесених до реєстру справ немає", - сказав прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі Українській правді.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ЗСУ стверджують, що на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана напали незаконні збройні формування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?