Захоплення людей у Луцьку - з'явилася перша реакція влади США
Категорія
Світ
Дата публікації

Захоплення людей у Луцьку - з'явилася перша реакція влади США

Захоплення людей у Луцьку - з'явилася перша реакція влади США
Джерело:  online.ua

21 липня усіх українських громадян та навіть міжнародну спільноту шокувала неочікувана новина - стало відомо про те, що терорист Максим Кривош (який назвав себе "Максимом Плохим") захопив автобус та взяв у заручники 13 людей. Він озвучив свої вимоги главі держави Володимиру Зеленському та представникам політичної та духовної еліти країни. Лише після того, як український президент виконав одну із вимог злочинця, останній погодився відпустити 3 людей, а згодом й усіх заручників. Терорист вирішив здатися після розмови з Володимиром Зеленським, яка тривала декілька хвилин. На усі ці події уже встигла відреагувата американська влада. Так, 22 липня посольство США привітало безпечне звільнення захоплених у Луцьку заручників. Зокрема, там похвалили старання української влади в вирішенні ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Твіттер посольства Штатів.

"Ми разом з народом України радіємо безпечному звільненню заручників, захоплених вчора у Луцьку, і вітаємо успіх української влади у забезпеченні їхнього звільнення", - зазначається в лаконічному повідомленні американського посольства.

Що цікаво, цього ж дня на події у Луцьку неочікувано для всіх відреагував власник Space X, відомий американський бізнесмен та винахідник Ілон Маск. Зазначається, що авторитетне видання The New York Times опублікувало у Twitter посилання на свій матеріал про захоплення терористом автобусу в українському Луцьку 21 липня. Ілон Маск його зразу ж прокоментував.

"Просто ще один день у 2020 році", — відреагував на події в Україні винахідник.

Варто звернути увагу на те, що поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення заручників у Луцьку, а СБУ – за статтею про "терористичний акт".

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 липня в Харкові працівники поліції затримали ймовірного спільника терориста Максима Кривоша (Плохого), який захоплював заручників у Луцьку. Згідно з останніми даними, він уже згодився співпрацювати зі слідством. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?