Захоплення українців піратами: з'явилися нові дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Захоплення українців піратами: з'явилися нові дані

Захоплення українців піратами: з'явилися нові дані
Джерело:  online.ua

З'явилися нові дані про  захоплене в водах Беніну судно під панамським прапором Saronic Breeze, на борту якого ніби були двоє українців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Maritime Bulletin.
Видання пише, що оператором судна є грецька компанія. 27 листопада судно активувало тривожну кнопку, після чого зв'язок з ним було втрачено. 28 листопада було помічено, що судно дрейфує в декількох десятках миль від місця нападу. 29 листопада, як стало відомо вже 30 листопада, пірати покинули судно у водах Нігерії, захопивши з собою 3 заручників з екіпажу, швидше за все старший комсклад.
Нагадаємо, раніше в МЗС Росії повідомили, що в складі екіпажу 18 росіян і 2 українців.
Тепер, за даними бюлетеня, почнеться торгівля за заручників, платити буде судновласник.
"Зазвичай це (торгівля) 2-3 тижні, рідко більше. У всіх відомих випадках захоплення моряків-заручників нігерійськими піратами вони викупалися, і звільнювалися живими і здоровими", - йдеться в повідомленні.
Посольство Беніну в Росії підтвердило факт захоплення судна з росіянами на борту в Африці, але зазначило, що це сталося поза територіальними водами країни. У той же час, консульська служба МЗС України заявила телеканалу 112 Україна, що поки не має інформації про інцидент.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські військові врятували семеро українців, судно яких 21 листопада втратило хід в Середземному морі, після чого дві доби перебувало в дрейфі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?