Захворювання зубів та ясен викликають рак
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Захворювання зубів та ясен викликають рак

Захворювання зубів та ясен викликають рак
Джерело:  online.ua

 Вчені з Університету Квінс у Белфасті дійшли висновку, що у людей із захворюваннями зубів і ясен ризик раку печінки та жовчного міхура в середньому підвищено на 30 відсотків в порівнянні з володарями здорової порожнини рота. Фахівці встановили зв'язок між хворобами зубів і ясен і підвищеною вірогідністю виникнення раку печінки та жовчного міхура, передає ONLINE.UA з посиланням на United European Gastroenterology Journal.

Вказано, що дослідники вивчали можливу кореляцію між поганим станом зубів і розвитком раку органів шлунково-кишкового тракту у жителів Великобританії. Для свого дослідження вони використовували дані з Біобанку Великобританії.

"Зокрема це були відомості, отримані при обстеженні 500 000 британців у віці від 40 до 69 років за період з 2006 по 2010 рік (після скринінгу спостереження за людьми велося до 2014 року).Проаналізувавши отриману інформацію, автори нового дослідження прийшли до висновку про те, що погане здоров'я зубів і ясен не сприяє виникненням раку шлунково-кишкового тракту в цілому. Однак вони встановили іншу закономірність, яка говорить про те, що у людей з хворими зубами підвищується ймовірність виникнення раку печінки, жовчного міхура і жовчних проток", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, стоматолог із Санкт-Петербурга, яка видалила пацієнтці 22 здорових зуба, втекла від слідства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?