Закарпатський супермаркет приховав спалах COVID-19 - прокуратура почала розслідування
Категорія
Україна
Дата публікації

Закарпатський супермаркет приховав спалах COVID-19 - прокуратура почала розслідування

Джерело:  online.ua

Прокуратура Ужгорода ініціювала кримінальне провадження через ймовірний спалах коронавірусу COVID-19 у супермаркеті — про цього інформували місцеві медіа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

За офіційними даними, у закладі можуть бути інфіковані шість робітників. Він попри це продовжує роботу.

"У рамках слідства правоохоронці, із залученням відповідних фахівців, перевірять стан дотримання санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам у вказаному закладі, а також вжиті заходи задля запобігання поширенню інфекції серед працівників магазину та мешканців Ужгорода", - попередила прокуратура.

У заяві говориться про підозру у порушенні ч.1 ст. 325 ККУ — про порушення санітарних норм та правил запобігання епідемії.

Слід зауважити, про інцидент першим повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола. У своєму Telegram-каналі він заявив, що інформацію підтвердили представники супермаркету (анонімно) та в обласному лабораторному центрі.

"Захворіли одразу 6 працівників. Примітно, що перший випадок зафіксували більше тижня тому, але розголосу спалаху коронавірусу в маркеті уникали. Персоналу заборонили розповідати про хворих колег, а тим часом супермаркет продовжує працювати", - підкреслив журналіст.

Нагадаємо, станом на ранок 19 травня в Україні підтвердили вже 18 876 випадків коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий коронавірус COVID-19 активно поширюється серед представників медичної галузі. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, протягом останньої доби інфекції підтвердили ще у 46 медиків. Загальна кількість інфікованих серед них зросла до 3 696 випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?