Заклик до переговорів не означає збереження окупованих Росією територій — МЗС Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

Заклик до переговорів не означає збереження окупованих Росією територій — МЗС Угорщини

Заклик до переговорів не означає збереження окупованих Росією територій — МЗС Угорщини
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто наголосив, що угорське прагнення до миру в Україні не означатиме збереження Росією окупованих українських територій

Джерело: AP News

Угорщина пояснила свою позицію щодо миру в Україні

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто зазначив, що заяви його країни “за мир” не означають погодження з тим, що Росія збереже територію, яку вона зараз контролює.

Проте Сіярто наголосив, що мирні переговори треба почати “вже зараз”.

Знаєте, зупинити війну і сісти за стіл переговорів не означає, що ви приймаєте статус-кво. Коли закінчиться війна і почнуться мирні переговори, не обов'язково, щоб кордони були там, де проходять лінії фронту. Ми знаємо це і з нашої власної історії...Припинення вогню має настати зараз, – сказав Сіярто.

Угорщина виступила проти вступу України до ЄС

25 березня Петер Сіярто заявив, що Будапешт не підтримуватиме ні трансатлантичну, ні європейську інтеграцію України, допоки "угорські школи на Закарпатті опинились у небезпеці".

Депутат Національної асамблеї Угорщини Ґерґелі Гуляш заявив, що уряд країни погодився би покращити відносини з Україною, але лише за тієї умови, якщо українці внесуть зміни до закону про освіту.

До цього Угорщина відмовилася брати участь у спільному фінансуванні Євросоюзом закупівлі боєприпасів для передачі їх Україні.

За словами Сіярто, Угорщина вимагає негайного припинення вогню та мирних переговорів України з країною-агресоркою та закликав членів ЄС зайняти позицію, схожу на позицію Угорщини, оскільк, "риторика війни зараз набагато голосніша та сильніша, ніж риторика миру".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?