Законодавчі ініціативи Рибалки про криптовалюти призведуть до фінансових втрат довірливих громадян, - Пилипчук
Категорія
Технології
Дата публікації

Законодавчі ініціативи Рибалки про криптовалюти призведуть до фінансових втрат довірливих громадян, - Пилипчук

Законодавчі ініціативи Рибалки про криптовалюти призведуть до фінансових втрат довірливих громадян, - Пилипчук
Джерело:  apostrophe.ua

Народний депутат України першого та другого скликання, академік Академії економічних наук, професор Володимир Пилипчук в інтерв’ю виданню «Апостроф» підбив фінансові та банківські підсумки 2017-го року, спрогнозував майбутнє криптовалюти, а також прокоментував діяльність НБУ та Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності (який до 9 листопада цього року очолював нардеп-радикал Сергій Рибалка). Про це повідомляє ONLINE.UA, з посиланням на «Апостроф».

Депутат вважає, що саме керівництво цих структур мають нести спільну відповідальність за банкрутство близько сотні українських банків та ошуканство десятків тисяч їхніх вкладників.

«За часів Рибалки Комітет став членом організованого злочинного угруповання. Якщо перший банк у нас збанкрутував, другий, третій, п’ятий…– чому не були проаналізовані причини і не вироблені контрзаходи, які б поставили заслін банкрутству банків? А чому не були вироблені? Тому, що це - спільний "монетний двір" Гонтаревої та банківського комітету ВР. Бо дозволяють банкрутувати, або разом цим займаються. Валютні кошти людей і фірм виводять в офшори, а потім їм виплачують за рахунок бюджету гривнями. І жоден з банкірів не сів у тюрму. Такого свавілля не було при жодній владі і в жодній державі. Чому ніхто із власників банку не компенсував втрати державі, не поніс відповідальності?», - поставив риторичне запитання екс-нардеп.

Разом з тим, академік висловив власне обурення з приводу наміру профільного банківського комітету ВР легалізувати в Україні криптовалюти та ринок «Форекс». На його думку, подібні законодавчі ініціативи авторства Сергія Рибалки призведуть до чергових фінансових втрат довірливих громадян та нової хвилі шахрайства в країні.

«Рибалка традиційно займається "окозамилюванням". Нічого розумного і актуального державі не пропонує, лише лобістські ініціативи, регуляцію ринку "Форекс", який "лежить" під росіянами, і впровадження біткоїнів – абсолютної банківської бульбашки, щоб обібрати людей. Він дозволяє собі розміщувати в Нью-Йорку зізнання в коханні своїй подрузі, що коштує чималих грошей… Крім "понтів", шкідливої роботи і непорядного бізнесу, нічого в його діяльності я не побачив», - зазначив професор.

Він також закликав українців утриматися від нерегульованої законодавчо купівлі біткоїнів. На його думку, нинішній біткоїн – це нереальна валюта, яка не визначена жодним міжнародним або національним законодавством, а її випуск жодним чином не контролюється.

«Те, що біткоїн лусне, – немає сумнівів. Питання лише в тому, коли і за якого курсу. Тож стоїть ціла низка запитань, і в підготовлених Рибалкою та іншими законах, звісно, годі шукати на них відповіді. Вони не розуміють, що біткоїн – це міжнародна афера, яка оббере українців, бюджет і валютний ринок? Так чим же вони керувалися, коли писали закон про легалізацію – абсолютною тупістю, профнепридатністю, цілеспрямованими діями на обкрадання українців чи банальними хабарями? Вигоди для економіки України в цьому я не вбачаю жодної. Я закликаю людей не брати участь в цьому процесі. З часом система біткоїнів лусне, як бульбашка», - підсумував Пилипчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?