Закрили майже 1,5 тисячі закладів. В Україні підбили підсумки першого карантину вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

Закрили майже 1,5 тисячі закладів. В Україні підбили підсумки першого карантину вихідного дня

Закрили майже 1,5 тисячі закладів. В Україні підбили підсумки першого карантину вихідного дня
Джерело:  online.ua

Напередодні в Україні почався перший карантин вихідного дня, який ввели, щоб стримати ураганне поширення коронавіруса. В рамках карантинних обмежень заборонили роботу кафе та ресторанів, ТРЦ, фітнес-центрів і спортивних залів, басейнів, кінотеатрів і багатьох інших суб'єктів малого та середнього бізнесу. Українці жорстко відреагували на нові карантинні заходи - підприємці влаштували масові акції протесту проти карантину вихідного дня, який несе колосальні економічні збитки з незворотніми наслідками. Незважаючи на невдоволення українців, Кабмін дав чітко зрозуміти, що дотримуватися карантину повинні всі без винятку, тому правоохоронці запустили додаткові рейдові перевірки по ринках і магазинах, щоб виявити порушників карантину і зупинити їх діяльність. Тільки напередодні, 14 листопада, правоохоронці припинили роботу 1355 закладів. Серед них: кафе, ресторани, дискотеки, нічні клуби, спортивні зали, фітнес-центри і басейни. За фактом карантинних порушень поліція склала 990 адмінпротоколів та відкрила 9 кримінальних проваджень. Як проходить перший карантин вихідного дня в Україні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС України.

"Найбільше порушень зафіксовано у Львівській області - 390, у Дніпропетровській - 209, у Черкаській - 128, в місті Києві - 121, у Київській - 84 і в Тернопільській - 74. За виявленими порушеннями складено 990 адміністративних протоколів передбачених ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 9 кримінальних правопорушень ", - повідомили правоохоронці.

Відзначається, що з початку карантину в органи поліції надійшло майже 135 тисяч повідомлень про порушення карантинних заходів в Україні. Правоохоронці склали вже понад 52 тисяч адміністративних протоколів і порушили 445 кримінальних проваджень. За результатами розгляду протоколів суди наклали штрафи майже на 20 млн грн.

Нагадаємо, карантин вихідного дня почав діяти в Україні 14 листопада. З 00:00 години суботи до 00:00 години понеділка в містах повинні закрити:

  • заклади громадського харчування, яким дозволили працювати тільки на винос;

  • торгові центри та інші розважальні заклади;

  • фітнес-центри і басейни;

  • установи культури за винятком суб'єктів господарювання, які займаються кіновиробництвом;

  • суб'єкти господарської діяльності та побутового обслуговування.

Під час карантину вихідного дня можуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, ветеринарні аптеки, АЗС і СТО, банки і пошта.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 15 листопада в Україні зафіксували 10681 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 535 857 осіб, з них 9603 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Київській, Одеській, Харківській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?