Закупівля вугілля за "Роттердам+" зараз є найдешевшим варіантом - екс-голова НКРЕКП
Категорія
Економіка
Дата публікації

Закупівля вугілля за "Роттердам+" зараз є найдешевшим варіантом - екс-голова НКРЕКП

Закупівля вугілля за "Роттердам+" зараз є найдешевшим варіантом - екс-голова НКРЕКП
Джерело:  Gazeta.ua

Закуповувати вугілля за формулою "Роттердам+" нині найдешевше. Про це написав екс-голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA з посиланням на "Gazeta.ua".

"В Офісі президента відбулась резонансна нарада по ситуації в енергетиці. З'ясувалось, що маємо наступні ціни:

- 4000 грн/тонна є собівартість вугілля державними шахтами. Фактичний продаж відбувається за цією ціною, всі ми, громадяни України, через бюджет доплачуємо дотації 1500 грн/тонна до ціни реалізації 2500 грн/тонна;

- 1800-1900 грн/тонна є поточні ціни для вугілля доставленого з ЮАР, Колумбії чи США. Вказані ціни матимуть тенденцію до сезонного зростання восени-взимку та залежатимуть від курсу валют;

- 1740 грн/тонна є "Роттердам+", тобто індекс API2 з урахуванням логістики усереднений за 12 місяців є найдешевшим", - написав Дмитро Вовк.

На думку екс-голови НКРЕКП, в нинішній ситуації найбільш економічно обгрунтовано буде застосовувати формулу "Роттердам+" для закупівлі вугілля.

"Таким чином цілком логічно в якості цінового орієнтиру користуватись розкрученим "Роттердам+", як найбільш прозорим, ліквідним та релевантним", - підсумував Вовк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?