Зал мало не заплакав: Хоакін Фенікс вразив емоційною промовою на "Оскарі 2020"
Категорія
Культура
Дата публікації

Зал мало не заплакав: Хоакін Фенікс вразив емоційною промовою на "Оскарі 2020"

Зал мало не заплакав: Хоакін Фенікс вразив емоційною промовою на "Оскарі 2020"
Джерело:  online.ua

Американський актор Хоакін Фенікс отримав свій перший "Оскар" за роль лиходія в трилері "Джокер". Під час отримання статуетки він вийшов на сцену і вразив зал емоційною промовою, в якій торкнувся особистих і глобальних проблеми. Цей момент став одним з важливих на церемонії - в кінці промови Фенікса зал мало не заплакав! ONLINE.UA приводить повну промову Хоакіна Фенікса на Оскарі-2020, якою актор зворушив не тільки своїх шанувальників.

На початку промови Хоакін подякував усім за свою перемогу на "Оскарі 2020", але зізнався, що, ставши володарем почесної статуетки, не відчуває себе вище своїх суперників по номінації та інших присутніх у залі. Але найголовнішим подарунком, який йому забезпечило кіно, Хоакін Фенікс назвав можливість говорити за тих, хто не має голосу.

"Останнім часом я багато думаю про проблеми, які викликають тривогу і з якими ми стикаємося всі разом. Я думаю, що часом ми відчуваємо або нас змушують почувати так, ніби ми відстоюємо різні цінності. Але я бачу спільність. Чи говоримо ми про ґендерну нерівність або про расизм, про права ЛБГТК + спільноти, права корінних народів або про права тварин - ми в першу чергу говоримо про боротьбу з несправедливістю. Ми говоримо про боротьбу з переконанням, що одна нація, один народ, одна раса, одна стать, один вид, має право безкарно домінувати, використовувати і контролювати іншу ", - сказав Хоакін.

Потім в своїй емоційній промові Фенікс перейшов до конкретики і глобальних проблем природи.

"Я думаю, що ми стали дуже відірваними від світу природи. Багато з нас винні в егоцентричному погляді на світ, ми думаємо, що ми є центром всесвіту. Ми втручаємося в світ природи і грабуємо її ресурси. Нам здається, що у нас є право штучно запліднювати корову і забирати її дитину, навіть не дивлячись на те, що тварина очевидно страждає. Потім ми беремо молоко, призначене для її теляти, і додаємо його в каву і пластівці ", - підкреслив Фенікс.

Актор закликав світ змінюватися, жертвувати і винаходити нові способи змін, які благотворно позначаться на всіх живих істотах та на навколишньому середовищі.

"Я був негідником, я був егоїстом. Часом я був жорстоким, зі мною було важко працювати, і я вдячний, що багато хто з вас в цьому залі дали мені другий шанс. Я думаю, що наш кращий час - це коли ми підтримуємо один одного , а не коли судимо інших через їх помилки минулого. Ми на висоті тоді, коли допомагаємо один одному зростати. Коли навчаємо один одного, коли ведемо один одного до спокутування ", - резюмував Хоакін Фенікс зі сльозами на очах.

Його емоції поглинули весь зал театру Долбі, де проходила церемонія нагородження Оскара-2020. Не залишили без уваги промову Хоакіна і його шанувальники в мережі. Користувачі підтримали слова Фенікса про необхідність змін для людства, які їх торкнули до самого серця.

"Хоакін Фенікс отримав" Оскар "за гру Джокера, але насправді заслужив його за свою неймовірну промову на захист навколишнього середовища. Приголомшливий момент", "Заслужена перемога, що за гру в Джокері та настільки ж приголомшливу подячну промову. Ви - легенда, Хоакін Фенікс", "Промова Хоакіна торкнула мене дуже сильно. Він завжди готовий зробити світ кращим, він використовує всі свої промови, щоб донести масам актуальні проблеми. Фенікс сміливий, сильний і добрий чоловік. Кожен раз я думаю, як можна захоплюватися і любити його більше, але кожен раз виявляється , що можна", - коментують в мережі промову Фенікса на" Оскарі-2020 ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто отримав "Оскар-2020", і публікував повний список переможців головної кінопремії світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?