Залишаються в силі: Європейський суд заборонив знімати санкції з російських компаній
Категорія
Політика
Дата публікації

Залишаються в силі: Європейський суд заборонив знімати санкції з російських компаній

Залишаються в силі: Європейський суд заборонив знімати санкції з російських компаній
Джерело:  online.ua

Європейський суд заборонив знімати санкції проти Росії, введені через окупацію Криму. Зокрема, мова йде про компанію "Роснефть", яка вимагала скасувати економічні обмеження Євросоюзу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

В "Роснефти" назвали рішення суду "незаконним, політизованим і необґрунтованим". У компанії заявили, що продовжать оскаржувати в міжнародних судах санкції ЄС, незважаючи на те, що вже двічі отримували рішення не на свою користь.

Нагадаємо, перший раз "Роснефть" подала в Європейський суд позов про незаконність санкцій ЄС в 2014 році. Крім неї в заяві позивачами виступили кілька російських нафтових компаній. У позові вони заявляли, що санкції ЄС порушують міжнародні правові зобов'язання Євросоюзу в рамках угоди про партнерство з Росією. У 2017 році "Роснефть" програла цю суперечку - суд виніс рішення про законність введених Євросоюзом санкцій.

Слід зазначити, що по другому рішенню Європейського суду щодо скасування антиросійських санкцій ЄС позивачами також виступали "Газпром нефть", Сбербанк, ВТБ, "Алмаз-Антей", Внешэкономбанк. Всім їм також було відмовлено в анулюванні санкцій ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз продовжив індивідуальні санкції проти росіян до березня 2019 року. До списку санкцій потрапили 155 осіб і 44 компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?