Залишилося мало часу: США висунули КНДР жорстку вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Залишилося мало часу: США висунули КНДР жорстку вимогу

Залишилося мало часу: США висунули КНДР жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

У Державному департаменті США заявили, що оптимальним терміном завершення ядерного роззброєння Північної Кореї є 2021 рік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

 В Держдепі зазначили, що процес денуклеаризації повинен завершитися до закінчення президентства Дональда Трампа. Однак департамент не чинитиме тиск на керівництво КНДР заради прискорення процесу.

Як відомо, 27 - 28 лютого в Ханої проходив другий саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.Переговори завершилися достроково без підписання угод і домовленостей.

За підсумками зустрічі Трамп заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин хотів зняття всіх санкцій в обмін на демонтаж ядерного об'єкта в Йонбені, однак ця пропозиція не влаштувала американського лідера. Пізніше у Трампа заявили, що глава Білого дому готовий продовжити діалог про денуклеаризацію КНДР.

В адміністрації лідера КНДР Кім Чен Ина зізналися, що Сеул розчарований результатами другого саміту США та Північної Кореї.

"Ми дуже розчаровані, що президент Трамп і лідер Кім Чен Ин не змогли досягти повної згоди на сьогоднішньому саміті. Але нам також здається, що вони явно домоглися більшого прогресу, ніж будь-коли в минулому", — йдеться у заяві представника президента Південної Кореї Кім Ий Гема.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідер КНДР Кім Чен Ин під час саміту у В’єтнамі чи не вперше дав відповідь на запитання іноземного журналіста. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?