Залишок коштів у держскарбниці встановив новий рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Залишок коштів у держскарбниці встановив новий рекорд

Залишок коштів у держскарбниці встановив новий рекорд
Джерело:  online.ua

За даними Державного казначейства, станом на 1 вересня залишок грошей в казні збільшився до 61,8 млрд гривень. Це на 26,3% більше, ніж місяць тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Державної казначейської служби.

У номінальному відношенні ця цифра є рекордним показником. До цього максимальний залишок в державному бюджеті було зафіксовано у вересні 2017 року – 61,15 млрд грн.

За інформацією Держказначейства, рік тому – 1 вересня 2018 року на єдиному казначейському рахунку коштів було на 56,2% менше – лише 27,085 млрд гривень.

Водночас не слід забувати, що за даними Мінфіну до кінця цього року Україна повинна виплатити 417 млрд грн державного боргу, з них – 56,4 млрд становлять виплати за зовнішніми запозиченнями.

Крім того, у вересні уряду також необхідно виплатити 687 млн мільйонів доларів в рахунок погашення боргу та відсотків за єврооблігаціями, випущеними на початку 2019 року. Ще 419 млн доларів становлять відсотки за єврооблігаціями з погашенням в 2020-2027 роках.

Однак ці цифри не є катастрофічними, оскільки рівень державного боргу України значно менший, ніж в багатьох інших країнах. Якщо в Україні цей показник становить 75% по відношенню до ВВП (за даними МВФ), то у Бельгії він 104%, Італії – 131%, Португалії – 125%, Японії – 236%.

Нагадаємо, що з 1 вересня Укрзалізниця підвищила тарифи на проїзд в приміських електричках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?