Замах на молдавського політика: з'явилися цікаві дані про замовника
Категорія
Події
Дата публікації

Замах на молдавського політика: з'явилися цікаві дані про замовника

Замах на молдавського політика: з'явилися цікаві дані про замовника
Джерело:  interfax.com.ua

Одним із замовників  вбивства екс-віце-прем'єра Молдови Володимира Плахотнюка, якому вдалося запобігти спільними зусиллями українських та молдавських правоохоронців, є кримінальним авторитетом з Молдови і знаходиться в Москві.


Про це заявили в ході прес-конференції в Генеральному інспекторату поліції Молдавії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Читайте також: Спроба вбивства молдавського політика: з'явилося нове відео з злочинцями


Всього у справі про замах на Плахотнюка затримали 17 осіб. "У Кишиневі затримано вісім осіб, в тому числі шість громадян Молдови та двоє громадян України. Ще дев'ять осіб затримано в Києві", - сказав прокурор Віталій Бусуйок і додав, що більшість підозрюваних мають судимості за вчинення тяжких злочинів.


"Напад мав бути вчинений в приміщенні Global Business Center (офіс Влада Плахотнюка) зі стріляниною і застосуванням гранат. Встановлено, що підготовка до вбивства зайняла багато часу, протягом якого підозрювані були проінформовані про час прибуття мети в офіс, а також про час від'їзду. Підозрювані підготували легковий автомобіль з литовськими номерами, на якому вони повинні були виїхати після скоєння вбивства за кордон", - зазначив керівник Національної інспекції з розслідування Іон Якимів.


Він підкреслив, що слідство також встановило замовників вбивства: "Вони є громадянами Молдови. Один з них знаходиться в столиці Російської Федерації, будучи авторитетом злочинного світу як в Молдавії, так і в Росії".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  в замаху на лідера Демократичної партії Молдови підозрюються російські спецслужби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?