Заміна Gоogle. Apple готова представити новий пошуковик
Категорія
Технології
Дата публікації

Заміна Gоogle. Apple готова представити новий пошуковик

Компанія Apple має можливість запустити власну пошукову систем
Джерело:  Bloomberg

Компанія Apple представить нову пошукову систему, яка може стати заміною Google. Це потенційно створить потік доходів розміром з Apple Watch.

Компанія Apple представить нову пошукову систему

Компанія Apple має можливість запустити власну пошукову систему, яка здатна замінити Google. Робота над пошуковиком тривала багато років і зараз компанія готова представити свою альтернативу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія Apple багато років розмірковувала над створенням своєї пошукової системи, яка б замінила Google на всіх пристроях.

Адже пошук – один з інструментів, що найбільш використовуються на смартфонах, планшетах і комп'ютерах, а Apple давно прагне володіти основними технологіями, які лежать в основі її продуктів.

На кону також стоять мільярди гривень. Зараз Apple отримує частку від доходів Google від пошукової реклами – приблизно 8 млрд доларів щороку. А з власним пошуковиком компанія зможе отримувати всі ці прибутки самостійно.

Якщо Apple успішно розгорне власну пошукову систему, то потенційно вона зможе створити потік доходів розміром з Apple Watch, за умови, що зможе продавати рекламу та пошукові місця за тією самою ціною, що й Google.

Ймовірність цього невисока, і навіть за відсутності конкуренції з Google компанія зможе отримати великий дохід, впровадивши пошук усередині своєї компанії.

Робота над технологією пошуковика триває вже багато років. І навіть якщо компанія не запустить конкурента для Google, Apple зможе покращити свої позиції на переговорах щодо ціноутворення з Google.

Google домінуватиме в пошуку, але вони потребують Apple та  їхніх мільярдів користувачів. А Apple має стимул направляти своїх клієнтів до Google.

Раніше компанія Apple вже створила власні пошукові системи для таких сервісів як App Store, Apple TV, Новини та Карти.

У Apple зараз займається машинним навчанням та штучним інтелектом колишній керівник Google Джон Джаннандреа. За останні кілька років його група розробила пошукову систему нового покоління для Apple під кодовою назвою Pegasus. Вона вже доступна в деяких програмах Apple і незабаром з'явиться в App Store.

 Але найкраще свідчення зусиль Apple з пошуку можна побачити у Sportlight, який допомагає користувачам знаходити потрібні речі на своїх пристроях. На попередніх версіях iOS в цьому інструменті почали додавати вебпошук, який може відповідати на запитання.

Зараз команда Джаннандреа прагне глибоко інтегрувати функції пошуку Apple в iOS та macOS - і потенційно зміцнити цю технологію за допомогою генеративних інструментів штучного інтелекту.

Українська мова з’явилася у застосунку для перекладу від Apple

Тепер користувачі iPhone та iPad можуть перекладати на українську та з неї — в оновленні iOS 17 її додали до застосунку "Переклад".

Про це повідомив розробник Braveproject Роман Лічковський.

Власний застосунок для перекладу в Apple зʼявився ще у 2020 році. Тоді вибір мов був досить обмежений — лише 19.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України користувачі популярного у США форуму MacRumors почали дискусію через відсутність української в переліку. Навіть створили відповідну петицію до компанії.

І вже у останньому оновленні операційної системи українську додали до переліку. Тепер вона — одна з 20 мов у списку, переклад з яких та на які може робити нативний застосунок Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?