Замість амністії: боєць АТО розповів, що потрібно зробити з бойовиками ДНР-ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Замість амністії: боєць АТО розповів, що потрібно зробити з бойовиками ДНР-ЛНР

Замість амністії: боєць АТО розповів, що потрібно зробити з бойовиками ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Боєць АТО, громадянин Хорватії Денис Шелер, який два роки воює в складі полку "Азов", вважає, що оголошувати амністію для бойовиків так званих ДНР і ЛНР було б помилкою, замість цього бойовики повинні бути засуджені до трудотерапії на користь Україні.
Таку думку Шелер висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.
Відповідаючи на питання, як Хорватія вчилася жити після перемоги поряд з регіонами, де орудували сепаратисти, боєць сказав: «Єдине, що Хорватія зробила погано - це якраз мирна реінтеграція після війни».
«Точніше те, що Хорватія оголосила амністію. Це було дуже погано. Тому що тепер маємо ситуацію, коли серби, які воювали проти хорватів, зараз працюють в хорватській поліції. Зрозуміло, що воїнам-хорватам, ветеранам хорватської війни, які живуть на тих територіях, це не дуже подобається. Спокою там немає», - продовжив боєць.
«І я думаю, що там скоро буде багато проблем. Тому що є певний спротив. Кількість сербів там зросла. І якщо щось почнеться зараз - це буде набагато гірше, ніж було тоді», - вважає Шелер.

Читайте також: Пу тін не напав би на Україну за однієї умови - боєць АТО
«Саме тому я вважаю неприпустимим і амністію на Донбасі. Зробите це - отримаєте проблеми на найближчі років 50», - додав боєць.
Відповідаючи на питання, що ж робити з бойовиками, Шелер сказав: «Звільняти Донбас».
«Заарештувати. Далі - суд. Сказати їм: окей, хлопці, стріляли? Тепер будете робити нову дорогу Маріуполь-Київ. Кожен день ми будемо вас тричі годувати. Але спати не будете. І дорогу буде робити не машина, а як в Америці: лопати в руки - і вперед!», - продовжив боєць.
«Трудотерапія, щоб "русскій мір" з голови вивітрився?», - уточнила журналіст ONLINE.UA.
«Так. Нехай покажуть, що таке - "русскій мір" ... Амністія, говорите? Ось ви бачили, що людина стріляла на передовій. Ви б підтримували ідею її амністувати?», - сказав Шелер.
«Знаєте, вся історія воєн показала: мир можливий лише тоді, коли твій солдат стоїть на твоєму кордоні. Все інше - це таке... Можна іншими способами, мирними, домогтися миру і спокою - на рік, на два, три, п'ять, а потім почнуться проблеми», - сказав боєць.
«І на Донбасі, в Луганській області, в Приазов'ї - скільки там інфраструктури вже знищено? І треба це відновлювати. А зараз як це робити? Для чого? Щоб це все знову розбомбили?», - продовжив Шелер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Війну на Донбасі реально закінчити за місяць - іноземний боєць "Азова"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?