Замість Telegram: в Росії заблокували Google
Категорія
Технології
Дата публікації

Замість Telegram: в Росії заблокували Google

Замість Telegram: в Росії заблокували Google
Джерело:  online.ua

22 квітня в Росії виникли проблеми з доступом до Google. Пізніше стало відомо, що Роскомнагляд заблокував кілька десятків IP-адресів головної сторінки пошуковика.

Про це повідомив фахівець з кібербезпеки Олександр Літреєв в своєму телеграм-каналі, передає ONLINE.UA.

Користувачі Google пишуть в соцмережах, що разом з пошуковою системою Google у них не працюють Google maps і навіть перекладач.

Відомо, що на даний момент в реєстрі заборонених сайтів Роскомнагляду перебуває більше 1,5 млн IP-адресів Google. Масові блокування пошукової системи на території Росії проводяться згідно з рішенням Генпрокуратури від 16 квітня, коли відомство начало блокування месенджера Telegram.

Відзначається, що під блокування потрапляли адреси, які дозволяють Telegram залишатися доступним. Крім того, наглядове відомство блокує VPN і проксі-сервери, через які можна обходити блокування і інших сайтів, які потрапили в чорний список.

Слід зауважити, що блокування Роскомнагляду позначилися на роботі багатьох сторонніх сайтів, які користувалися хостингом заблокованих провайдерів. При цьому Telegram до сьогоднішнього дня залишається доступним для користувачів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 30 квітня популярний сервіс Opera VPN, який допомагає користувачам обходити блокування в мережі, припиняє свою роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?