Занадто небезпечно: що розповідають нові свідки у справі МН17
Категорія
Світ
Дата публікації

Занадто небезпечно: що розповідають нові свідки у справі МН17

Занадто небезпечно: що розповідають нові свідки у справі МН17
Джерело:  online.ua

В ході суду прокуратура Нідерландів нарешті представила нових свідків у справі катастрофи лайнера MH17, який безжалісно збили над Донецькою областю ще 6 років тому. Державна прокуратура Нідерландів зазначає, що один зі свідків - громадянин РФ, який був присутній під час пострілу ракети з ЗРК Бук по літаку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання NOS.

Згідно з останніми даними прокуратури, новий свідок добровільно зголосився приєднатися до бойовиків. За його словами, йому доводилося охороняти територію, звідки стріляв Бук. Свідок також наголосив, що присутні на місці пострілу були задоволені, що був збитий військово-транспортний літак, поки не зрозуміли, що це пасажирський літак.

"Свідка занадто небезпечно слухати в суді, і це потрібно робити таємно. Раніше він давав свідчення в масці. У прокуратурі також зазначили, що десяткам інших свідків також загрожує серйозна небезпека з боку російських спецслужб. Імена цих людей зберігають у таємниці. Більшість свідків заявили, що бояться помсти або навіть вбивства. До однієї з людей, яка надіслала відео, двічі приходили озброєні люди. Після цього вона зникла", - йдеться в повідомленні видання.

 Окрім того, зазначається, що погрози надходять від збройних формувань на сході України і від секретної служби в Росії.

"Це кидає темну тінь на цей процес. Є багато доказів того, що російські силовики намагаються перешкодити цьому процесу", - наголосив прокурор Тийс Бергер.

Варто звернути увагу на те, що були уважно проаналізовані візуальні дані - фото і відео. Після цього Бергер додав, що справа готова для розгляду в суді.

"Розслідування практично завершено. Остаточні доповнення до матеріалів справи будуть представлені завчасно до початку судового слухання в червні (2020 року, - ред.).Ми також враховуємо можливість появи нової інформації, яку потрібно буде додати в матеріали справи", - зазначив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Україну відсторонили від розслідування справи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?