Запеклий бій на Донбасі: 5 країн вступилися за Україну в РБ ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Запеклий бій на Донбасі: 5 країн вступилися за Україну в РБ ООН

Запеклий бій на Донбасі: 5 країн вступилися за Україну в РБ ООН
Джерело:  online.ua

5 країн, а саме Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща, виступили зі спільною заявою на підтримку України після засідання Ради безпеки ООН, присвяченого п'ятій річниці Мінських домовленостей. Про це розповідає представництво Естонії при ООН, яке оприлюднило дану заяву, передає ONLINE.UA.

"Ми, країни ЄС, що діють члени Ради безпеки ООН - Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща - повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України згідно з її міжнародно визнаних кордонів", - сказано в заяві.

Окрім того, автори заяви також наголосили, що офіційна Москва здійснює фінансову і військову підтримку так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Ми засуджуємо незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також дестабілізацію окремих районів Донецької та Луганської областей", - заявили представники 5 держав в РБ ООН.

Як відомо, напередодні ввечері Радбез ООН провів засідання щодо України. За його підсумками була висловлена стурбованість, що через відсутність твердої політичної волі у всіх сторін на Донбасі може статися сповзання до нового насильства. Окрім того, представник США закликав Кремль звільнити українських політв'язнів, а також наголосив, що Штати не визнають і не визнаватимуть анексію Криму.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН вирішив зробити важливе попередження міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?