Запити надсилаються: ПФУ підтвердив співпрацю з Росією з питання пенсій кримчан
Категорія
Економіка
Дата публікації

Запити надсилаються: ПФУ підтвердив співпрацю з Росією з питання пенсій кримчан

Запити надсилаються: ПФУ підтвердив співпрацю з Росією з питання пенсій кримчан
Джерело:  Крим.Реалії

З питань пенсій кримчан Пенсійний фонд України співпрацює з Росією. Зокрема, відправляє запити з приводу вимоги пенсійних справ мешканців Криму, які звертаються для отримання пенсії на материковій частині країни, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Крим.Реаліі.

У відповіді ПФУ на запит видання зазначено, що в запитах про витребування пенсійної справи в органи Російської Федерації вказуються дані про особу, які дозволяють ідентифікувати її як одержувача пенсії за попереднім місцем проживання. При цьому у відомстві запевнили, що персональні дані кримчан, які переїхали на материкову частину України, не передаються російській стороні.

У відповіді ПФУ також говориться, що громадяни України, які живуть на території АРК і Севастополя, які не отримали громадянство Росії і не отримують пенсії та соціальних послуг від органів пенсійного забезпечення Росії, мають право на отримання виплат згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України. Чоби відновити виплати пенсій, нужо подати заяву до територіального органу із зазначенням місця проживання (реєстрації) та паспорт громадянина України, уточнили в Пенсійному фонді України.

Слід додати, що раніше заступник постійного представника президента України в АРК Ізет Гданов звинуватив Пенсійний фонд Генічеська в незаконній передачі окупаційної влади анексованого Росією Криму персональних даних кримчан. Він заявив, що після анексії Криму Росією на материковій Україні виникли проблеми з вплатамі соціальної допомоги кримчанам-переселенцям. За даними Гданова, українські чиновники звертаються до Росії, щоб дізнатися, чи отримували кримчани пенсію в Криму. Якщо такі виплати проводилися, що кримчанину нібито відмовляють в матеріальній підтримці.

У ПФУ не заперечують, що запитують у Росії інформацію про виплати пенсій в Криму, але отверждают, що роблять це відповідно до законодавства та міжнародної угоди.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в 2019 році в Україні пройде чергове підвищення пенсій - перерахунки проведуть всім пенсіонерам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?