На Запорізькій АЕС відключено п’ятий енергоблок: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

На Запорізькій АЕС відключено п’ятий енергоблок: що сталося

На Запорізькій АЕС відключено п’ятий енергоблок: що сталося
Джерело:  online.ua

На Запорізькій АЕС повідомили про відключення п’ятого енергоблоку. Це сталося цієї ночі, 3 червня, о 00:01 за київським часом. За інформацією ONLINE.UA, причиною відключення стало виведення енергоблоку на плановий ремонт. Про це було повідомлено на офіційному сайті Запорізької АЕС.

За планом ремонтні роботи триватимуть 119 днів – до 27 вересня. З урахуванням того, що в літній період навантаження на українську енергосистеми менше, ніж в осінньо-зимовий час, виведення одного з енергоблоків на ремонт не призведе до негативних наслідків для промислових та побутових споживачів. Відключень від енергопостачання не планується.

На сьогоднішній день на Запорізькій АЕС у роботі перебувають чотири енергоблоки з шести, сумарна потужність генераторів становить 3 680 МВт.

Енергоблок №2 теж відключено – на ньому ведеться плановий капітальний ремонт. 1 червня о 23:43 ЗАЕС підключила до мережі енергоблок №4 після планового середнього ремонту.

Запорізька АЕС є найбільшою в Європі атомною електростанцією. Вона має в своєму розпорядженні 6 енергоблоків типу ВВЕР-1000 сумарною встановленою електричною потужністю 6 ГВт.

Нагадаємо, що серіал «Чорнобиль», у якому розповідається про катастрофу на ЧАЕС, став найрейтинговішим телесеріалом в історії, обігнавши «Гру престолів».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?