Запрацювали пункти пропуску з окупованим Кримом - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Запрацювали пункти пропуску з окупованим Кримом - що важливо знати

Запрацювали пункти пропуску з окупованим Кримом - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Державна прикордонна служба поділилися з українськими громадянами важливими даними. У відомстві офіційно повідомили про те, що з 14 червня на виконання розпорядження Кабінету міністрів України повністю відновлено пропуск у всіх контрольних пунктах в’їзду/виїзду на межі з тимчасово окупованої території АР Крим. За словами самих прикордонників, протягом 14 червня жодних черг чи затримок не виникало. Окрім того, зазначається, що у перший день відновлення роботи КПВВ на окуповану територію України пропустили 54 особи, 12 людям окупанти відмовили в пропуску, мотивуючи відсутністю достатніх підстав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

Також вказано, що з окупованого Криму пропущено 108 осіб. Варто звернути увагу на те, що всі вони будуть проходити самоізоляцію за допомогою додатка "Дій вдома".

"Наголошуємо, що Постановою Уряду № 480 внесено зміни в документи, що регламентують порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Згідно з цими змінами під час карантину прикордонники відмовляють у виїзді з тимчасово окупованої території України особам, які не надали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, наразі в Україні діє режим адаптивного карантину. В Кабінеті міністрів наголосили, що ухвалють рішення про відкриття пунктів пропуску, розуміючи, що за період жорстких обмежень на пересування у людей накопичилося багато проблем гуманітарного характеру.

Варто зазначити, що нещодавно офіційна Москва продовжила заборону на виїзд і в’їзд українців на територію анексованого півострова попри те, що Україна з 15 червня відкриває всі КПВВ на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. У ФСБ Росії нахабно заявляють, що обмеження, які були введені ще в березні 2020 року через пандемію коронавіруса, продовжили на невизначений термін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представник ОРДЛО у ТКГ Сергій Гармаш нарешті пояснив, що насправді зараз відбувається на Сході України — важливі подробиці  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?