Зарано оцінювати - у Німеччині приголомшили новинами про стан Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Зарано оцінювати - у Німеччині приголомшили новинами про стан Навального

Зарано оцінювати - у Німеччині приголомшили новинами про стан Навального
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний пройшов курс інтенсивного лікування у німецькій клініці "Шаріте" після резонансного отруєння. Станом на середу, 23 вересня, політика виписали з медичного закладу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву клініки.

Берлінські лікарі констатували добрий стан здоров'я Навального після лікування.

"Стан пацієнта поліпшився настільки, що він був виписаний зі стаціонару. Олексій Навальний лікувався в "Шаріте" 32 дні, з них 24 дні він перебував у реанімації. Виходячи з поточного стану пацієнта, лікарі вважають, що його повне одужання можливе. Однак ще зарано оцінювати потенційні довгострокові наслідки його важкого отруєння", - оголосили у закладі.

Нагадаємо, 20 серпня Навальному стало зле під час авіаперельоту з Томська о Москви. Літак терміново посадили в Омську, опозиціонера евакуювали до місцевої лікарні. Російські фахівці не знайшли жодних слідів отрути, а за два дні політика вивезли до Німеччини.

Німецька лабораторія пізніше констатувала — Навальний був уражений бойовою отрутою з групи сумнозвісного "Новачка". Такий вердикт підтвердили кілька інших європейських лабораторій.

Російська влада спростувала причетність до інциденту з опозиціонером, який послідовно критикував режим Володимира Путіна з 2000-х років. У Кремлі тривалий час навіть відмовлялися коментувати висновки німецьких фахівців.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати готові реалізовувати жорстку реакцію на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Державний департамент звернув увагу на необхідність отримання чітких даних з цього приводу, сам Дональд Трамп ухилився від коментарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?