Зарплата буде збільшена - уряд потішив довгоочікуваною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зарплата буде збільшена - уряд потішив довгоочікуваною новиною

Зарплата буде збільшена - уряд потішив довгоочікуваною новиною
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль поділився з українцями прекрасною новиною - він офіційно повідомив, що українським лікарям підвищать виплати на понад 3 тисячі гривень. Окрім того, під час засідання уряду політик подякував лікарям за самовідданість. Прем'єр наголосив, що забезпечення лікарів – найбільш актуальне питання на сьогодні. За словами Дениса Шмигаля, на позачерговому засіданні уряду, яке відбулось 7 вересня, було ухвалене рішення підняти середню зарплату усім медикам. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"На ці потреби буде спрямовано майже 6 мільярдів гривень, безпосередньо лікарям середня зарплата буде збільшена на 3,5 тисячі гривень", - підкреслив Денис Шмигаль.

Окрім того, глава уряду додав, що його команда продовжує готувати медзаклади до прийому хворих на COVID-19. За його словами, на позачерговому засіданні уряду прийняли рішення про додаткове облаштування лікарень в умовах епідемії.

Варто звернути увагу на те, що раніше глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що з вересня українським медикам почнуть підіймати зарплати. Він уточнював, що молодшому медичному персоналу доплачуватимуть трохи більше тисячі гривень, а лікарям – понад 3 тисячі.

Також нагадаємо, що з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив’язані, зросли — це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін планує підвищити пенсії українцям віком 75+ років вже в 2021 році. При цьому уряд обіцяє, що  вже з січня мінімальна пенсійна виплата в Україні підвищиться до 2400 грн, а з липня — до 2600 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?